حدس و گمان‌ها مبني بر وجود فرهنگ سيلک 2 در فريدن

سرپرست بررسي باستان‌شناسي شهرستان فريدن واقع در استان اصفهان در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين‌که شهرستان فريدن داراي دو بخش مرکزي و بوئين ميان دشت است افزود: در سال 78 فصل اول بررسي و شناسايي باستان‌‌شناسي بخش مرکزي شهرستان فريدن انجام شد.

علمدار حاجي محمد عليان با بيان اينکه در بررسي سال گذشته تعداد 66 اثر شامل محوطه و بنا شناسايي شد خاطرنشان کرد:آثار و تپه‌هاي ياد شده مربوط به دوران پيش از تاريخ، هزاره اول تا چهارم، دوره تاريخي و اسلامي است براين اساس در اين منطقه تمامي دوره‌هاي تاريخي به صورت تپه شناسايي شدند.

اين باستان‌شناس گام بعدي را شناسايي تمامي آثار و سپس ثبت آنها در فهرست ميراث ملي پيش از تعيين حريم اعلام کرد و افزود: پيش از اين، آثار شاخص غرب استان اصفهان از لحاظ باستان‌شناسي کمتر شناخته شده بودند و اطلاعات باستان‌شناسي اندکي از اين محوطه‌ها وجود داشت.

وي با بيان اينکه در اين بررسي متوجه استقرارهاي مربوط به هزاره چهارم شديم که پيش از آن ناشناخته بودند تصريح کرد: استقرارهاي هزاره چهارم هم‌زمان با سيلک سه کاشان در اين منطقه شکل گرفته‌اند. از سوي ديگر احتمال فرهنگ سيلک دو در برخي از محوطه‌ها وجود دارد که بررسي صحت اين موضوع به کاوش نيازمند است.

حاجي محمد عليان ادامه داد: البته فعلاً تمامي اطلاعات ما بر اساس داده‌هاي سطحي است بنابراين به طور قطع نمي‌توان در اين رابطه اظهار نظر قطعي اعلام کرد.
به گفته سرپرست بررسي باستان‌شناسي شهرستان فريدن؛ در بخش دوم يعني بوئين ميان دشت، احتمال شناسايي آثار غني‌تر وجود دارد چراکه شرايط زيستي به نوعي بهتر است.

وي در پايان تأکيد کرد: در بخش مرکزي فريدن بافت جغرافيايي و طبيعي منطقه کوهستاني است اما در بخش ميان دشت، دشت حاصلخيز است و شرايط براي زيست انسان بهتر فراهم شده است به همين دليل در ميان دشت، احتمال وجود فرهنگ سيلک دو وجود دارد هرچند در بخش مرکزي بدست آوردن نشانه‌هايي از اين فرهنگ بعيد به نظر مي‌رسد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1389021926